Румънският съперник на Кубрат Пулев в мача този уикенд Богдан Дину оценява битката им като една от най-важните в кариерата му на професионалния ринг. Снайпериста иска да грабне шанса и да получи възможността да срещне Антъни Джошуа, ако победи Кобрата. 

Българинът е задължителен претендент за среща с британеца за световната му титла във версия IBF. И той залага този статут в срещата си с Дину, а този залог е огромен за съперника му, осъзнавайки шанса, който му се открива. 

"Една победа означава всичко за мен, това е сред най-важните мачове в кариерата ми. Пулев е задължителен претендент за световната титла и една победа над него ще ме доближи максимално до голямата ми цел - да бъда световен шампион. Отборът ме подготви добре, 100% съм готов за този мач", заяви Дину. 

Досега той има само една загуба на професионалния ринг, но тя беше в последния му мач и дойде от американеца Джарел Милър. Голямото бебе сега се готви за мач с Антъни Джошуа, а Дину твърди, че именно тази битка му е дала безценен опит. 

"Загубата от Милър беше по-смислена от всичките ми победи досега. Хвърлих се в дълбокото с този мач и опитът беше много ценен за мен. Ако мога да се бие 12 рунда така, както се бих с Милър в първите три, мога да победя всеки. Сега съм готов да го направя", заяви Дину.