Българската звезда в ММА Благой Иванов-Багата записа загуба в дебюта си в UFC. Той се изправи срещу големия фаворит и бивш шампион в тежка категория тук Жуниор дос Сантос, но отстъпи в галавечерта в Бойзи, Айдахо. 

Въпреки заканите за нокаут и от двамата преди началото на битката, тя се проведе в пълните пет рунда, като в крайна сметка победител с единодушно съдийско решение излезе бразилецът. 

Така българският боец записа едва втората си загуба на октагона, като има на сметката си 16 победи. За южноамериканеца успехът беше негов 19-и в кариерата, като е едва петият му със съдийско решение. 

Дос Сантос се завърна в ММА-битките след едногодишна принудителна почивка заради употреба на допинг. Той обаче показа, че престоят извън боевете не му е повлиял отрицателно и се справи с коварния български съперник. 

Първият рунд беше сравнително спокоен, поне в началото си. Размяната на удари не беше толкова честа, макар че имаше и някои зрелищни попадения. В края на частта Багата нанесе мощно дясно кроше и отвори аркада на съперника си. 

През втория рунд по-добрите удари бяха от Дос Сантос, а при една комбинация нанесе и тежки поражения върху българина. В крайна сметка битката продължи да изглежда напълно равностойна.

Постепенно обаче Багата се измори, а в края на мача инкасира и няколко тежки удара. Когато в края получи медицинско прекъсване заради нерегламентиран удар в окото, българинът се вдигна на финален щурм, но времето не му стигна, за да нокаутира съперника и да спечели престижна победа в дебюта си в UFC. 

Съдииите бяха единодушни в решението си да присъдят победата на Жуниор дос Сантос, но за Благой Иванов остава утешението, че направи много силен мач и участва в голямо зрелище за публиката. Съвсем заслужено той получи похвали от бразилеца след края на мача, който го отличи като корав боец със заслужено място при най-добрите.