Броени часове остават до първия боксов мач с участието на родната звезда в тежка категория Кубрат Пулев. През нощта на 23-и срещу 24 март 37-годишният софиянец (26 победи, 13 нокаута, 1 загуба) се изправя срещу коравия румънец Богдан Дину (18 победи, 14 нокаута, 1 загуба) в двубой, в който залага своя статут на задължителен претендент на IBF за световната титла или с други думи казано – шанса да се изправи срещу суперзвездата в категорията Антъни Джошуа (притежател на титлите във версиите IBF, WBA Super, IBO и WBO).

Сблъсъкът между Пулев и 5 години по-младият му съперник ще се състои в зала „The Hangar”, в Коста Меса, Калифорния (САЩ). Галавечерта стартира в 3 часа през нощта наше време, а двубоят, който вълнува цяла България, би трябвало да стартира около 7 часа.

Проследете цялото боксово събитие отначало докрай чрез прякото излъчване на DIEMA SPORT и онлайн на PLAY DIEMA XTRA!

Планираният като 10-рундов дуел ще бъде дебют за Кобрата отвъд Океана, след като наскоро той подписа договор с промоутърската компания „Топ Ранк”. От няколко седмици вече Пулев е в Лас Вегас, където се подготвя с добре известни спаринг партньор – Рафаел Зумбано-Лав, Майкъл Хънтър и Хасим Рахман.

Богдан Дину със сигурност е препятствие, към което Пулев е задължен да подходи с много внимание. През ноември миналата година Джарел Милър нанесе първата загуба на румънеца в Канзас, нокаутирайки го в 4-ия рунд. Именно този успех помогна американеца да се добере до двубой именно срещу Джошуа, който ще се състои на 1 юни. Това поражение превръща Снайпериста в изключително опасен противник, който ще желае да върне загубените си позиции.

Последният мач на Пулев датира от декември, когато в столичната „Арена Армеец” той надигра тотално Хюи Фюри в схватката им, която продължи пълните 12 рунда.

Преди да се наслади на мача Пулев-Дину българската публика ще може да проследи на живо и другият двубой, който живо я интересува - този между Тервел Пулев и Мич Уилямс (16 победи, 7 загуби, 3 равни).

До този момент по-малкият брат на Кубрат се представя страхотно в полутежка категория, където не е играл мач по-дълъг от 3 рунда. 36-годишният Тервел натрупа вече 12 победи и със сигурност изглежда като фоворит срещу американския си противник. Уилямс навъртя 3 загуби в последните си 4 двубоя, а сега се изправя срещу шампиона на Европейския съюз в категорията. Тази титла Тервел Пулев заслужи в София с категоричния си нокаут срещу Леонардо Бруцезе.

За разлика от Кубрат, Тервел е по-напред относно мачовете на американска земя. За трети път в своята кариера той ще се бие в САЩ. При предишните си 2 визити той нокаутира Скот Фъртел и Армандо Анкона.