Само няколко дни преди защитата на своите титли в тежка категория срещу Александър Поветкин, британската суперзвезда Антъни Джошуа заяви, че се надява да се изправи срещу победителя от потенциалната среща между Дионтей Уайлдър и Тайсън Фюри - среща, която вече се говори, че ще се проведе през 2019-та година.

"Когато станах професионалист, Уайлдър и Фюри бяха пет години пред мен, затова погледнах към тях и си помислих: "Към какво се стремят тези момчета, какво искат да постигнат? Сега аз съм поел по своя път. Надминах това, което те са постигнали. Зададох нови висини в тежка категория, които всеки в дивизията трябва да последва", заяви Джошуа.

Британеца също така побърза до уточни, че след като с Уайлдър и Фюри са в една дивизия, рано или късно пътищата им на ринга ще се пресекат и тогава ще стане ясно кой е абсолютния шампион в тежка категория. Джошуа можеше да се изправи срещу Уайлдър още тази година, но след месеци на преговори стана ясно, че британеца не бърза да направи това.

Джошуа обаче заяви, че ще се срещне с Уайлдър или Фюри, когато "дойде правилния момент", но за сега той трябва да се съсредоточи върху Поветкин, тъй като едно подхлъзване може да провали големите планове.

Двубоят между Джошуа и Поветкин ще се проведе тази събота на стадион "Уембли" в Лондон, а вие ще можете да гледате цялата галавечер по DIEMA SPORT 2, както и онлайн на PLAY DIEMA XTRA BG.