Британската суперзвезда Антъни Джошуа (21-0, 20 КО) коментира евентуалното преминаване на абсолютния световен шампион в полутежка категория Олександър Усик (15-0, 11 КО) в тежка категория, след като украинецът подписа договор с промоутърската компания "Matchroom Boxing", която представлява и неговите собствени интереси.

"Ако той правилно подходи към промяната на категорията, тогава може и да продължи да печели. Не трябва обаче да забравяте, че днешната тежка категория е много по-различна от тази по времето на Мохамед Али и Роки Марчиано. Такива големи момчета като мен, Дионтей Уайлдър, Тайсън Фюри, бяха тромави. Но сега имаме добра координация, можем да удряме и сме физически подготвени", заяви Джошуа.

"Усик трябва постепенно да израсне, да разбере какво означава да се биеш с боксьори, които удрят много тежко. Не става въпрос само за вашите умения, това е различна теглова категория. Всичко опира до желанието и до това колко ще можете да поемете. Той трябва да премине постепенно при най-тежките. Знам, че Усик има добра аматьорска кариера , но преминаването му в тежка категория ще бъде както тест за неговата воля и умения. Така че ще бъде много интересно да видим как ще се справи. Всички ще се радваме, защото той е много добро попълнение в нашите редици", добави Джошуа.

Що се отнася до самия Джошуа, в момента той се подготвя за защитата на световните си титли на WBA, WBO, IBF и IBO в тежка категория срещу Александър Поветкин на 22-ри септември на стадион „Уембли“ в Лондон, Англия.