Британската суперзвезда Антъни Джошуа в бокса бе награден с "Орден на Британската империя" (OBE) в чест на рождения ден на кралицата.

28-годишният световен шампион в тежка категория, който в момента притежава титлите на WBO, WBA, IBF и IBO, бе удостоен с честта да стане кавалер на този орден заради приноса му към бокса.

Джошуа бе награден и с ордена "Член на Британската империя" (MBE) през 2013 година, след като спечели златен медал на Олимпийските игри в Лондон през 2012 година.

Британецът притежава всички важни шампионски колани в тежка категория с изключение на този на WBC, който е притежание на американеца Дионтей Уайлдър. Екипите на двамата боксьори преговарят за обединителен двубой, но преговорите са в застой и е по-вероятно съперник на Джошуа в следващата му битка да бъде задължителният претендент на WBA Александър Поветкин.

Завръщането на Джошуа на ринга е планувано за 29-ти септември на стадион "Уембли" в Лондон. Ако тогава Джошуа се бие с Поветкин, в такъв случай двубоят с Уайлдър ще остане за февруари 2019-та година на "Принсипалити стейдиъм" в Кардиф – където Джошуа победи Джоузеф Паркър и Карлос Такам в последните си две срещи.