Светoвният шампион на IBF, IBO и WBA в тежка категория Антъни Джошуа (20-0, 20 КО) без съмнение в момента е най-голямата звезда в света на бокса. Британецът привлича най-много посетители на своите срещи и представлява най-голям интерес за феновете в социалните мрежи.

В интерес на истината тежката категория беше на животоподдържащи системи преди да дойде пролетта на 2016-а година, когато Джошуа нокаутира бившия крал в дивизията Владимир Кличко в една изключително интригуваща среща на стадион "Уембли" пред 90,000 зрители.

С тази победа британецът отвори вратите на тежка категория за бойци като Джоузеф Паркър, Дионтей Уайлдър, Джо Джойс, Даниел Дюбоа, Луис Ортис, Дилиан Уайт и Джарел Милър. Като добавим към тях и познатите от преди това имена като това на най-добрия български боксьор сред професионалистите Кубрат Пулев, Александър Поветкин и Тайсън Фюри, категорията е пълна с таланти и супербитките могат да се редят една след друга.

Затова сега Джошуа вярва, че той е лидерът на цялата тази дивизия, тъй като по негово мнение той е върнал категорията обратно в челните редици на бокса.

"Аз съм начело на тежката категория и това ще си остане така. Отнасям се сериозно към моята работа и очаквам с нетърпение всички следващи двубои. Всеки може да дойде и да се убеди сам, че това, което правя във Великобритания, привлича вниманието на хората", заяви Джошуа.

"Ако не беше моето лидерство, нашата категория нямаше да привлече толкова много погледи. Тази категория беше мъртва и ние я върнахме към живота. Ние сме на това място по някаква причина и няма да допусна то да се изплъзне от ръцете ми. Преди имах добри умения, но сега придобих увереност в моите способности. Когато имате вяра, тялото ви ясно изпълнява онова, което казва умът. Преди това просто ми липсваше увереност", добави британската суперзвезда.

В момента Антъни Джошуа е изправен пред поредното голямо предизвикателство в своята кариера, тъй като идната събота ще проведе своята обединителна среща с шампиона на WBO Джоузеф Паркър (24-0, 18 КО) на стадион "Принсипалите" в Кардиф, Уелс.

Антъни Джошуа се изправя срещу Джоузеф Пакър тази вечер около полунощ. Срещата може да следите с DIEMA SPORT, PLAY DIEMA XTRA и GONG PLAY.