Световният шампион по бокс в тежка категория Анди Руис (Мексико) не иска реванша срещу Антъни Джошуа (Великобритания) през декември да се състои в Саудитска Арабия, както беше съобщено. Промоутърът на британеца Еди Хърн обяви, че двете страни имат подписан договор за мач в Дирия край Рияд.

"Все още не съм подписвал нищо, преговаряме", категоричен беше Руис, който спечели шампионските колани във версиите IBF, WBO и WBA след сензационен успех над Джошуа в "Медисън Скуеър Гардън" в Ню Йорк през юни. "Те искат реванша да бъде в Саудитска Арабия, но ще видим какво ще се разберем с моя екип. Бих искал срещата отново да бъде в Ню Йорк, където вече го победих. Ще му дам шанс да опита да ме бие. Ако иска коланите, той трябва да дойде там", каза още мексиканецът.

Според Хърн, обаче, условията за реванша са били разписан от двете страни в споразумението още преди първата среща между двамата. "Няма друг контракт. Просто ние трябва да уведомим Руис за мястото и датата, което вече направихме. Това е", заяви Хърн. "Ако иска съдебна битка, това можа да го извади от бокса за няколко години. Или пък да защитава титлите си за много пари срещу боксьор, който вече е побеждавал. Негов избор е. Убеден съм, че той ще приеме мача", допълни промоутърът.