Световният шампион Антъни Джошуа сподели емоционалното си мнение след 22-та си победа на професионалния ринг. Този път той просна в нокаут и Александър Поветкин, който досега беше губил само веднъж - от легендата Владимир Кличко. Той анализира мача и обяви, че иска да се бие в следващия си двубой с Дионтей Уайлдър, за да вземе последната титла, която му липсва. 

"Първо искам да благодаря на всички, че дойдохте. Тук съм си у дома! Искам да благодаря и на Поветкин и тима му за този мач. Поветкин е много корав съперник, доказа го. Вкарваше добри удари, добри крошета." 

"Аз правех това, което тренирах в залата. Знаех, че е слаб при ударите в тялото, силен е, когато цели главата. Атакувах го в тялото, всеки един удар там го забавяше. Знаех,ч е може да ми трябват 7, 9, дори 12 рунда, но накрая ще го пречупя", заяви Джошуа и разкри за тежките си моменти в мача. 

"По-ниските боксьори могат да ме уцелят много добре в носа. Но най-важното е какво ще се случи на 30 април. Аз нямам повече претенденти, няма кой да иска да си проправи път към мен. Затова нека питам публиката - с кого искате да се бия на 30 април? Понякога ми се прави да правя официални защити, но искам да чуя хората какво искат като мой съперник", сподели Джошуа и говори за евентуален мач с Уайлдър. 

"Не искам да обвинявам Уайлдър, двамата поговорихме доста. Да, ако той успее да победи Тайсън Фюри, готов съм да се бия с него след това. Имаше доста напрежение за Поветкин, но цялата страна беше зад мен, цялата страна е запалена по бокса. Енергията тук е специална и ме зарежда. Номер едно е Уайлдър за мен, с него искам да се бия", заяви британецът и продължи с анализа си.  

"Преди няколко може би нямаше да спечеля този мач. Но благодаря на екипа ми, на диетолозите, на охраната, на всеки, който прави живота ми по-лесен. Аз се уча непрекъснато. Не искам да говоря за развитието си, интересува ме 30 април. Не гледам другите, концентрирам се върху себе си", сподели AJ и разкри може ли да има мач с Дилиан Уайт.  

"Дилиан Уайт е сериозен боксьор, с такива искам да се бия. С него сме зверове, и двамата идваме от джунглата. Ако той иска мача, аз съм готов. Колкото е по-тежък претендентът, толкова повече се уча. Вече съм на различно ниво, постоянно се подобрявам", завърши Джошуа.