13-ият мач на Тервел Пулев на професионалния ринг не се оказа фатален и българският боксьор записа своята 13-а победа Тя обаче се оказа една от най-трудните за Тервел, който едва за втори път не успя да нокаутира съперника си Мич Уилямс и след пълните 6 рунда трябваше да изчака съдийското решение.

И тримата рефери обаче дадоха предимство на Тервел - 59:54, 57:56, 58:55 и така заслужено Пулев продължава перфектната си серия като професионалист за радост на многото български фенове в зала "The Hangar" в Коста Меса, Калифорния.

За Тервел това бе един от по-слабите му мачове, но затова заслуга имаше и неудобният съперник, играещ с обратен гард. В началото Пулев бе по-предпазлив като два от първите три рунда бяха равностойни. В четвъртия се получи един спорен момент, при който съдията даде наказателна точка срещу Тервел за два удара при спряна игра, въпреки че такива отправяше и американецът.

Това обаче само стимулира бронзовия олимпийски медалист, който оттам насетне доминираше на ринга и в крайна сметка безспорно компенсира наказателната точка.

Това бе първи двубой за Тервел под ръководството на новия му треньор Кени Адамс, а след победата той продължава изкачването си в йерархията на полутежка категория.

"Много съм доволен от победата, защото беше срещу труден съперник, който не излиза да вземе парите или да завърши рундовете, а да ме победи", заяви Тервел броени минути след успеха пред DIEMA SPORT. 

"Удряше силно, беше подготвен, но мисля, че водех боя. Съдията в един от рундовете се опита да ми открадне рунда, даде ми официално предупреждение за нещо, което и двамата го правехме. Това си беше ясна подкрепа. Малко ми наруши тактиката, защото трябваше да накваксвам, да пласирам удари. Въпреки това се получи добре, публиката беше невероятна, в Калифорния имаше повече българи от американци. На грозните изпълнения на Уилямс дори американците го освиркваха."

"Човекът е много подготвен, удря силно, на дясната си ръка ги усещах, не удряше чисто, но ако беше ударил чисто, можеше и да ме свали."

Пулев сподели повече и за всички промени около себе си, периодът в САЩ и новите хора в екипа му. "Започнах с двама треньори, единият отпадна, Кени Адамс е предостатъчен. Другият американец беше Руби Фернандес, канят го всички големи боксьори в Америка."

"Съвсем различен е боксът в Америка, много от детайлите бяха нови за мен, дори да не си личи, подобрявам играта си. Дойдох 4 месеца по-рано, за да видя, дали мога да свикна с новия треньор. Кубрат нямаше смяна в треньорския щаб, така че дойде по-скоро преди мача. Трябва да починем, труден съперник, с усилия го победих."