Каш Али бе дисквалифциран в събота вечерта по време на боя му срещу Дейвид Прайс, тъй като захапа опонента си от тежка категория. Цялата ситуация се разигра в петия рунд в „Екоу Арена” в Ливърпул, когато Али захапа опонента до ъгъла с щаба на Прайс. Тогава двамата влязоха в клинч, като Али се отпусна върху съперника и го повали на ринга с тежестта си. Вместо да се изправи обаче боксьорът прецени да захапе Прайс.

Миг преди това той бе наказан с една точка от съдията, тъй като нанесе удар зад главата на противника. Иначе вклиняването на зъбите на Али в коремната област на Прайс направи така, че роденият в Ливърпул боксьор да падне на ринга и да изкрещи: „Рефер, той ме ухапа”.

Това остана незабелязано и от треньора на Прайс, който изкрещя към съдията да погледне тялото на неговия атлет.

След ситуацията пък Каш Али бе дисквалифициран от рефера Марк Лисън, като бе ескортиран от залата със съдействието на охранителите, като публиката изпрати по повече от свиреп начин Али, хвърляйки всичко, което е възможно по него. „Това, което направи Али е повече от срамно”, довери Прайс пред Sky Sports. „Да захапеш боксьор, който е на ринга е много низко падение. Той трябва да бъде изгонен от бокса” продължи той.

Бившият световен шампион Тони Белю, който работи като анализатор за телевизията добави: „Каш Али никога повече не трябва да се качва на боксовия ринг”.

Али се качи на ринга край Мърсисайд като непобеден в 15 мача, но сега рискува да му бъде прекратена кариерата. Британският боксов съвет тепърва ще разглежда провинението му, като не е ясно какво ще бъде крайното наказание.