Американският боксьор Дионтей Уайлдър заяви преди предстоящия си мач срещу Тайсън Фюри, че не се страхува, защото няма как да загуби.

Уайлдър не се страхува от никого, дори ако това означава, да изложи своя перфектен рекорд (40-0, 39 победи с нокаут) в опасност.

„Не се страхувам, че моят рекорд може да бъде прекъснат“, коментира Уайлдър на заключителната пресконференция преди мача си срещу Тайсън Фюри, който е в неделя в „Стейпълс Център“.

„Аз не се боря само заради идеята да остана непобеден. Разбира се, че аз и целият ми екип искаме да останем непобедени. Ако загубя, обещавам ви, че ще се върна по-силен“, добави американският боксьор.

„Най-великите боксьори на всички времена са губили и то по няколко пъти. Не само Мохамед Али, а всички останали велики боксьори са претърпявали загуби, но колкото пъти са губили, толкова пъти са се връщали. Така се става два пъти, три пъти или четири пъти световен шампион. Повечето хора искат да те видят как губиш и след това как се завръщаш“, продължи той.

„В живота всички хора се изправяме пред различни изпитания. Повечето пъти в живота губим, вместо да печелим. Хората искат да видят как можеш да се изправиш и да се завърнеш, да се изградиш отново. Това е голямото нещо на загубата. Не всички харесват победителите. Те се уморяват да печелят през цялото време, особено, ако сте много уверени. Хората искат да видят, че може да губите и да излизате от подобни ситуации. Знам, че много хора искат да ме видят как губя“, каза още Дионтей Уайлдър.