Бившият световен шампион в лека и супер-лека категория Терънс Крофорд (33-0, 24 KO) завоюва титла в трета различна дивизия, след като победи шампиона на WBO в средна категория Джеф Хорн (18-1-1, 12 KO) чрез технически нокаут в 9-ия рунд на срещата им в "MGM Grand" в Лас Вегас, Невада.

Крауфорд, който бе огромен фаворит в срещата с Хорн, свали в нокдаун австралиеца в края на деветия рунд. Смелият шампион успя да се изправи и да продължи, но съдията Робърт Бърд се намеси и предотврати по-големи и ненужни поражения за Хорн.

Доминиращата победа на Крауфорд сложи край на приказката на Хорн, която започна, когато той надделя над филипинската легенда Мани Пакиао миналото лято. Крауфорд, който проведе почти цялата среща с обратен гард, също доказа, че е пренесъл мощността си и в своя дебют в полусредна категория.

30-годишният Крауфрод притежаваше титлата на WBO в лека категория и всички значими колани в супер-лека категория. Той се отказа от всички тези отличия, за да се премести в полусредна категория, където вече е и шампион.

"Както ви казах и преди, аз съм много силен. Знаете ли, вие всички не ми вярвахте, но аз бях в пъти по-силен от него. Всички ми повтаряхте колко силен е той, но отказвахте да повярвате в мен. Така че трябваше да изляза на ринга и да ви покажа", заяви Крауфорд след края на срещата.

В интерес на истината новокоронясаният шампион преодоля предполагаемата разлика в силата и размера в сравнение с тези на Хорн.

"Той беше силен. Представи се много добре. Терънс в никакъв случай не изглеждаше като по-малкият боец, това е сигурно. Все пак на кантара тежахме еднакво", заяви от своя страна Хорн.