Стана ясно името на следващия съперник на Тервел Пулев на международния професионален ринг. Българският боксьор ще участва на гала вечер в Берлин на 11 ноември, а негов съперник ще бъде бившият междинен шампион на Световната боксова асоциация (WBA) Валери Брудов.

Руснакът има 18-годишен опит на професионалния ринг. Срещу името му стоят 44 победи, 30 от тях с нокаут. Той печели безапелационно първите си 30 срещи при професионалистите, а до момента е допуснал 13 загуби (8 с нокаут).

Първият опит на Брудов да стане шампион на планетата завършва с неуспех. На 27 януари 2006 г. в Атлантик Сити (САЩ) губи с единодушно съдийско решение от Върджил Хил. 

Вторият му опит да атакува върха в WBA обаче е сполучлив. На 2 декември 2006 г. в зала "Берси" в Париж побеждава с технически нокаут друго голямо име в полутежка категория - Луис Пинеда (Панама). До момента в кариерата си Валери Брудов е бил общо седем пъти официален претендент за световната титла.

За Тервел Пулев предстоящата битка в Берлин ще бъде пета в професионалната му кариера. Първите му четири мача той приключи с убедителни победи в своя полза, всичките с нокаут.

Всички желаещи да присъстват на гала вечерта в Берлин, могат да закупят билети на място с цена 20€. 
Също билети могат да бъдат заявени и на телефон ‭+49 172 3123221‬.