Българският боксьор Тервел Пулев ще разчита на Ули Вегнер в събота вечерта. Специалистът, който подготвя неговия брат Кубрат Пулев, ще застане в ъгъла на Тервел в Арена Армеец. Това не се случва за първи път, а на 27 октомври той отново ще се уповава на напътствията на опитния Ули Вегнер.

„И друг път съм се представял с други треньори на професионалния ринг. Това не е за първи път. Може би Ули Вегнер ще ми е в ъгъла. В Германия той е изключително уважавана личност. Предстартовата треска – това е нещо нормално, мен също ме хваща”, сподели Тервел Пулев пред Дарик радио.

Тервел Пулев излиза на ринга за европейската титла в полутежка категория срещу Леонардо Бруцезе. Българинът има 11 победи в 11 срещи на професионалния ринг, а 10 тях до момента е спечелил с нокаут. Статистиката на противника му включва 19 успеха, 6 от които с нокаут, и 6 поражения.

„Радвам се, че стигнах до битката за титлата. Пътят не беше лек. Смятам, че се справих успешно. Всеки си има слаби места, фокусиран съм върху себе си. Когато победим себе си, тогава ще победим и противника. Има си характерни неща, които трябва да знаеш за съперника. Съперникът ми не е дошъл на туризъм в София, да пие кафе на центъра. Със сигурност е дошъл за голяма битка”, сподели още Тервел Пулев.

„Най-горд съм със своите две деца. Малкият е по-боен, то си  е до характер, посяга. Нравът му е по-скоро за бойните спортове”, коментира още българският боксьор.

Боксовият спектакъл на 27 октомври ще включва седем мача и ще се предава пряко по DIEMA SPORT 2 и PLAY DIEMA XTRA.