Нова боксова вражда се заформи между двама от най-атрактивните български професионални боксьори Илиан Марков - Светкавицата и Рейхан Тодоров - Казака. Тяхната неприязън тлее от доста време, но избухна ден след галавечерта в Горна Оряховица, която се проведе на площада в града през миналата седмица.

Светкавицата нападна своя враг с брутална публикация във фейсбук.

"Рейхан Тодоров, ейййй страхливец, защо се криеш като мишка в изгнила дупка. Пишеш ми на лично и веднага ме блокираш. Не знам как ще се изправиш срещу мен в ринга, след като те е страх да прочетеш това, което ще ти върна на твоя въпрос. Само моето присъствие те карат да ти треперят женските краченца! Ако се имаш за голямата работа, трябва първо мен да ме победиш. Но едва ли! Ще те нагримирам като всички певици. Ще бъдеш с по два тона фондьотен", написа Илиан Марков (3 победи, 3 загуби и 2 равни).

Светкавицата направи още една публикация във Фейсбук. Той пусна снимка с всички боксьори, които участваха на първата галавечер Боксов сблъсък в Горна Оряховица. На нея той е изтрил главата на Казака.

Непобеденият Тодоров засега запази мълчание. 24-годишният боксьор от Ловеч е с прекрасен актив от три победи (1 с нокаут) от 3 мача. Той дебютира при професионалистите през 2016-а, но тази година възобнови своята кариера.

"Тодоров срещу Марков ще бъде много оспорван мач - смята промоутърът Васко Алексеев. - Срещата е достойна да излъчи шампиона на България в полусредна категория (66,7 кг). Двамата имат стара вражда и ненавист от срещи по улицата. Борислав Занков от агитката на "CSKA Animals" е готов да се изправи срещу нашумелия напоследък Борислав Иванов - Яйцето.

Този мач е достатъчно атрактивен да бъде сам по себе си главен и основен двубой на галавечер в София. При най-тежките интересен сблъсък могат да направят Милен Паунов и Жеко Жеков, а при най-леките Георги Георгиев и Георги Андонов."

На голямата галавечер в "Арена Армеец" на 27 октомври с основен двубой Кубрат Пулев - Хюи Фюри вече има насрочено страховито дерби между български боксьори. Йосиф Панов - Пепелянката ще се бие с Стилиян Костов - Убиеца за титлата на България в суперполусредна категория.

Светкавицата вече има един мач в "Арена Армеец". Той направи зрелищно равенство срещу Евгени Борисов - Роки през април 2017-а в подгряващ мач на галавечерта Пулев - Джонсън.