Многократните световни и европейски шампиони по Шотокан Карате – До Борислава Ганева и Пламен Кирилов сключиха граждански брак в София. В края на месец юни двамата национали се врекоха във вечна вярност пред роднини, приятели и съотборници.

За първи път в историята на бойните спортове у нас, двама от най-добрите състезатели на България се венчаха и по този начин показаха пред всички, че когато му се посветиш, освен носител на световни титли, спортът може да те срещне и с любовта на живота ти.

Борислава Ганева е родена в Плевен на 12-ти ноември 1989г. и тренира карате от ранна детска възраст. В състезателната си кариера тя има общо 6 световни и 4 европейски златни медала. Боби е позната в спортните среди и със своята сестра Адриана Ганева, която е също многократен шампион. Сестри Ганеви често са заставали една срещу друга по време на състезания, но това никога не е пречило да се обичат и дори да споделят титли.

Пламен Кирилов е роден в Кюстендил на 13-ти февруари 1987г. и също тренира от 4-5 годишна възраст. Той  е горд притежател на 5 световни и 5 европейски титли.

Сватбеният ден на двамата влюбени започна с приказна фотосесия в парк-музей „Врана“, където заедно с родителите си и кумовете Диляна и Явор Владимирови – също състезатели по карате, направиха снимки за спомен. След това кандидат-младоженците се отправиха към столичния храм „Въздвижение на Св. Кръст Господен“ в кв. Лозенец, за да сключат църковен брак и така да се врекат във вярност пред Бога. Борислава и Пламен минаха под венчило в присъствието на служебно лице и казаха дългоочакваното „да“ пред гостите в специално подготвената за случая лятна градина на ресторант „Монтесито“. След тържествената част, сватбарите стартираха и със забавата в ресторанта, включваща разбира се обичайните разчупване на сватбената погача, ритане на менчето и първия танц на младоженците.

Програмата на тържеството почти остави младоженците без дъх, а това изглежда бе само началото. Когато дойде момента за размяна на специалните подаръците между двамата съпрузи, гостите станаха свидетели на истински спектакъл. Борислава връчи на своя любим написана от истински писател авторска приказка за тяхната уникална история, няколко цитата от която булката прочете пред всички гости. Пламен подари на половинката си специално изрисувана карикатура от момента на предложението за брак на световното първенство в Линц през 2016 г., заедно с моменти от тяхното бъдеще, сред които детска площадка, на която ще играят децата им и любимата дестинация на Борислава – Париж.

Не след дълго, сълзите от магичната история бяха заменени с такива от радост, когато на сцената се появи специалната изненада на вечерта, подарък от майката на булката Искра Ганева. Любимата певица на Борислава, Тони Димитрова зрадва всички гости с неочакваната си поява изпявайки подходящия за повода хит „Още те обичам“.

По-късно вечерта, когато изглежда нямаше повече място за изненади, двамата младоженци се появиха отново, но този път в народни носии и изиграха пред смаяните погледи на всички сложна тракийска ръченица "Слезнал е Нончо". Поредния сюрпиз, който накара гостите на станат на крака и да аплодират силно, се оказа подготвян от месеци преди сватбата с помощта на хореографа Петър Ангелов - ръководител на детско-юношески танцов ансамбъл „Шевица“.

Типично по нравите на източната философия за мърдост и състрадание, тържеството имаше и благородна кауза, която бе пряко свързна с народния танц изпълнен от двамата. Вместо цветя, младоженците призоваха гостите си да отделят предвидените средстава за дарение в името на съхраняване на българския фолклор и традициите. Събраните пари отидоха за закупуването  на нови носии и формирането на детска група към ДЮТА „Шевица“.

В края на вечерта беше разрязна сватбената тората, а след това младоженците заедно с най-ентусиазираните купонджии продължиха до ранни зори, за да отпразнуват подобаващо този неповторим ден.

Специални гости на сватбата бяха президентът на Шотокан Карате – До федерацията Александър Славков и националния треньор на отбора Димитър Тодоранов.