Мексиканският боксьор Канело Алварес победи своя американски съперник Даниел Джейкъбс в зрелищен мач, който се проведе в „T-Mobile Arena“ в Лас Вегас. По този начин Алварес защити титлите си на WBC и WBA „Super“ в средна категория, а също така спечели пояса на IBF в същата дивизия.

Канело Алварес също така нанесе първа загуба на Джейкъбс, който до този момент в кариерата си имаше 35 победи и 2 равенства.

Победителят в „T-Mobile Arena“ в Лас Вегас бе определен след анонимното решение на съдиите. Те бяха единодушни. Картите им показаха 115-113, 115-113 и 116-112.

Първи на ринга се появи Даниел Джейкъбс - Човекът чудо. Той бе заглушен от викове: „Канело, Канело“.

След американския боксьор на ринга се качи и Канело Алварес.

В първия рунд двамата съперници се проучваха, но мексиканецът имаше лек превес. Във втория Джейкъбс бе много по-активният. Третият и четвъртият рунд минаха под диктовката на Канело, който успя да пласира много точни удари в тялото на съперника. В следващите три рунда двамата боксьори се стремяха да държат дистанция. Осмият рунд Канело Алварес успя да притисне американския боксьор и да го постави в много трудна ситуация. Джейкъбс изглеждаше уморен, но не спираше да опитва да бъде опасен за мексиканеца.

В деветия рунд Джейкъбс успя да разклати Канело Алварес с мощен удар. В десетия рунд американецът изглеждаше по-добре от своя съперник.

В единадесетия рунд двамата рискуваха, а атаките следваха една след друга. Джейкъбс се опита да нанесе повече удари, но те не бяха ефективни.

В последния рунд Канело Алварес имаше надмощие, като пласира серия от три удара в главата на Джейкъбс.

Така Канело Алварес затвърди успешното си реноме в средна категория. Той има 52 успеха - 1 равенство - 2 поражения.