Бившият световен шампион в тежка категория в професионалния бокс Тайсън Фюри продължава с победната си серия на ринга. Той спечели и втория си мач след завръщането, като жертвата му този път беше италианецът Франческо Пианета. 

Двамата направиха предпазлив мач на стадион "Уиндзор Парк" в Белфаст, който в крайна сметка британецът спечели след съдийско решение. Арбитърът му присъди успеха лед крайното 100:90 в негова полза. 

Срещата в северноирландската столица не предложи особено зрелище за публиката, която очакваше много повече от тях. Италианецът въобще не затрудни Циганския крал, като имаше някакви индикации за желание за успех от негова страна само в началото, но това не се оказа решаващо за изхода на двубоя. 

Така Фюри продължава с перфектния си рекорд на професионалния ринг и все още няма загуба във вече 27-те си битки. Срещата с Пианета беше едва втора след завръщането му в бокса през юни, когато смачка албанеца Сефер Сефери. 

По-важният мач за бившия световен шампион е следващият му. Той ще бъде срещу един от големите фаворити в тежка категория Дионтей Уайлдър, а предстоящият сблъсък беше потвърден от мениджърите на двамата. 

Все още обаче няма никакви подробности нито за датата, нито за мястото на провеждането на сблъсъка. Най-оптимистичният вариант е двамата да се изправят един срещу друг още до края на тази година.