Дионтей Уайлдър и Тайсън Фюри трябваше да бъдат разтървани от охраната по време на пресконференцията си в Лондон, след като американецът не издържа на нападките на своя опонент и го изблъска в гърдите. Двамата ще се изправят един срещу друг на 1 декември в Лос Анджелис в спор за титлата в тежка категория на Световния боксов съюз (WBC).

Днес Уайлдър и Фюри застанаха един срещу друг на първата пресконференция за събитието, която продължи по-кратко от очакваното заради сблъсък между двамата. Циганския крал не изневери на стила си и обсипа съперника си с вербални нападки. "Избрах го защото той е лесна мишена. Той е лимон и аз ще го изцедя хубаво и силно. Ще си направя една лимонада от него", коментира Фюри. Уайлдър се опита да отговори на предизвикателството и попита съперника си дали е поглеждал убиец в очите. "Доста. Но сега гледам едно котенце. Убийците не се обличат като теб. Ти само думи и никакви действия. Само поза и никакво съдържание. Голяма куха черупка", отвърна Фюри.

Скоро след това ситуацията ескалира, след като британецът подкани съперника си: "Хайде, покажи ми какво можеш", и се изправи. След кратка размяна на любезности лице в лице Уайлдър избута Фюри, след което двамата бяха разтървани от охраната, а на пресконференцията бе сложен край. "Жена ми бута по-силно от теб, кучко", бе отговорът на бившия световен шампион.

32-годишният Уайлдър има 40 победи в 40 мача до този момент, като 39 от тях са с нокаут, докато Фюри е непобеден в 27 мача на професионалния ринг, но изкара две години и половина извън спорта след изненадващата си победа над Владимир Кличко в края на 2015-та година. Уайлдър е носител на пояса на WBC от 2015-та година насам, докато британецът държеше четири пояса, преди да бъде наказан за употребата на забранени вещества.

Двубоят на 1 декември ще се проведе в легендарната баскетболна зала "Стейпълс Сентър Арина".