Бившият световен шампион в полутежка и тежка категория Дейвид Хей е на мнение, че Тайсън Фюри (27-0, 19 КО) би могъл да създаде сериозни проблеми на настоящите шампион Антъни Джошуа (21-0, 20 КО) и Дионтей Уайлдър (40-0, 39 КО), ако успее да си върне формата от преди три години.

"Не знам със сигурност колко добър е Тайсън Фюри в момента. В пика си, преди три години, когато победи Владимир Кличко, той щеше да създаде сериозни проблеми на всеки боксьор в тежка категория", заяви Хей.

"Дали в момента ще бъде в състояние да победи Антъни Джошуа и Дионтей Уайлдър? Това е сложен въпрос. Едно обаче е сигурно, на тях няма да им бъде никак лесно срещу него, защото той е неудобен, нестандартен, сменя гардовете и притежава изключително дълги ръце", добави "Хеймейкър".

"Фюри може да не притежава нокаутираща мощ, но въпреки това може да създаде много проблеми на опонентите си. Ако възвърне предишната си форма, мисля, че ще може да се противопостави на всеки. Той е огромен като планина!", завърши Хей.

През изминалата вечер Фюри продължи успешно своя поход към завръщането в професионалния бокс, след като надделя над италианеца Франческо Пианета чрез категорично съдийско решение 100-90.

След края на срещата Фюри и шампиона на WBC Дионтей Уайлдър се срещнаха на ринга очи в очи и потвърдиха, че двубоят между двамата вече е договорен. Промоутърът на Фюри, Франк Уорън, пък заяви, че повече детайли, като датата и мястото на събитието, ще бъдат обявени идната седмица.