Едно от най-големите спортни събития в световен мащаб през 2017 година се състоя през април в Лондон, на препълнения стадион „Уембли“.  Антъни Джошуа постигна най-голямата победа в кариерата си, след като победи легендарния Владимир Кличко с технически нокаут в 11-я рунд. Англичанинът спечели мегасблъсъка срещу Владимир Кличко и завоюва титлите на Международната боксова федерация (IBF), на Световната боксова асоциация (WBA) и на Международната боксова организация (IBО). По този начин Джошуа се превърна в новия боксов крал.

Джошуа и Кличко се изправиха един срещу друг пред 90 хиляди зрители на стадион "Уембли" в Лондон. Срещата счупи рекорда по посещаемост на боксов мач и по приходи от билети. 27-годишният британски боксьор издържа натискта на по-опитния си съперник и накрая спечели с технически нокаут в 11-ия рунд. Това бе първи мач на англичанина, в който той се бие повече от 8 рунда, но това не му попречи да триумфира с 19-ата си победа на професионалния ринг, всяка от които с нокаут.

Двубоят представи всичко, което феновете могат да желаят. Зрелището бе пълно. Битката бе много ожесточена. Британецът стартира уникално мача, бе по-деен на ринга в Лондон и в 5-я рунд прати бившия световен шампион в нокдаун. Кличко обаче не се отказа и в следващата част "върна жеста" на британеца, който също бе проснат на земята. Не се виждаше как Джошуа ще успее да спечели срещата, но до 11-я рунд експлозивността в играта му се върна и тогава дойде неговият миг. В рамките на три минути той прати опонента си два пъти в нокдаун, а при третата серия от удари в главата и тялото на Кличко, съдията прекрати мача и отсъди победа в полза на Антъни Джошуа. Украинецът демонстрира, че още си го бива за големи битки, но в 11-ия рунд не издържа и в крайна сметка загуби след технически нокаут. Това бе 19-ата победа за Антъни на професионалния ринг, а освен това и петото поражение на Кличко, който доминираше на ринга в тежката категория през последното десетилетие и повече. За първи път в своята кариера Антъни бе пратен в нокдаун, но той от своя страна изпрати Кличко на три пъти в такъв - веднъж в петия рунд и два пъти в 11-ия.

Британецът е първият боксьор сред най-тежките, който успя да постигне 19 нокаута в първите си 19 мача. Преди боя срещу Кличко не му се беше налагало да играе повече от 7 рунда сред професионалистите. Кличко го принуди, но въпреки това Джошуа затвърди невероятната си форма от както е в профи бокса.

Боксовият мач на „Уембли“ се оказа последен за Владимир Кличко, който в началото на август обяви края на своята кариера. Той се оттегли от спорта на 41 години след 64 победи в 69 мача на професионалния ринг и златен олимпийски медал от игрите в Атланта през 1996 г. Кличко беше абсолютен хегемон в тежката категория в рамките на едно десетилетие. Той не беше губил мач в продължение на 11 години, само през есента на 2015 г. допусна неочаквано поражение от Тайсън Фюри. Загубата срещу британеца сложи край на серията му от 18 поредни защити на световната титла. Преди да се насочи към професионалния бокс, Владимир Кличко прави много успешна кариера като аматьор. Той записва 134 победи в 140 мача на аматьорския ринг, 65 от които с нокаут.

Голям Кличко: Бой между джентълмени, по-добрият победи

Феноменално: Антъни Джошуа нокаутира Кличко на "Уембли"

По колко спечелиха Джошуа и Кличко от зрелището на „Уембли“?

През април 2017 година се игра поредното Вечно дерби между Левски и ЦСКА, което ще се запомни с категоричния успех на „червените“ и с вандалските прояви от страна на синята публика. Помощник треньорът на ЦСКА Стефан Генов бе уцелен с предмет след третия гол за „червените“ във вратата на Левски в 52-та минута. Попадението реализира Фернандо Каранга. Феновете на „сините“ използваха част от хореографията си след голът на Каранга и уцелиха Генов, който от удара падна на пистата. Пострадаха още кондиционният специалист Томас Нойберт и помощникът на Стамен Белчев - Кирил Динчев. 

ЦСКА надупчи с три карфици синия балон

Радостта в червено

Генов: Удариха мен, Нойберт и Кирил Динчев

Червена тройка, без синя гарнитура!

Десподов като Балотели във Вечното дерби

В края на април Байерн Мюнхен стана шампион на Германия за рекорден пети пореден и общо 27-и път. Само една от титлите на баварския колос е в ерата преди създаването на Бундеслигата. Триумфът за най-успешния германски клуб дойде след победа с 6:0 като гост на Волфсбург, в среща от 31-ия кръг на шампионата, играна на стадион "Фолксваген Арена". За трети път мюнхенци станаха шампиони на този стадион през този век. Треньорът Карло Анчелоти стана шампион в четвърто различно първенство, след като преди това спечели италианското (Милан), английското (Челси) и френското (ПСЖ).

Байерн отново е шампион в Бундеслигата!