Нови 7 медала спечелиха българските таекуондисти днес, събота, на Мултиевропейското първенство, което се провежда в Пловдив.Така общият брой на завюваните медали само от това състезание става 17, което поставя нов рекорд за олимпийското ни таекуондо. 

Днес битките за медали бяха в категории юноши и девойки, мъже и жени, а в неделя  успоредно с тях ще се проведе и Европейското първенстство по таекуондо за параатлети.

Златен, три сребърни и три бронзови са медалите от днес, които поставят новия таекуондо рекорд. Припомняме, че в началото на годината националите ни спечелиха 13 медала на Европейското първентсво в Турция. Точно такъв е броят на завоюваните медали за цялата 2017 г. от европейски и световни първенства, а само до момента на 2018, те са вече 30!

Така българското таекуондо бие собствените си рекорди и носи на страната ни успехи за пореден път. 

Световният ни шампион Александър Джорджев в кат -59 кг от клуб TK"Гладиатор", донесе златото на страната ни, след като премина през 4 победоносни битки. В първите две Сашо доминираше категорично над съперниците си от Гърция и Русия. В третата среща Джорджев срещна силен опонент от Франция, но това не попречи на шампиона ни да го преодолее с 14:13. На финала дупничанинът даде своя реванш на турчина, който го спря по пътя зя мелал на Световното в Тунис, и с 10:8 го остави след себе си. 

Сребро за България донесе Йордан Колев от клуб Рамус в кат. -80 кг, който направи победоносни мачове, но белгиец го спря да вземе златото. Габриела Кацарова – 46 кг. представи клуба си Класа на високо ниво и завюва второто сребро за България. Третият медал със сребърен цвят бе спечелен от европейския ни шампион от 2017 г. Даниел Ладжев от клуб Августа.

Бронзовите медали за страната дойдоха от младите ни таекуондо надежди Николет Костова в кат -49 от клуб Гладиатор, Ванеса Маркова в кат. – 46 от клуб Херея и Иван Симеонов от клуб Сунг ри – Ботевград.