Следващата седмица от 21 до 24 март, София ще е домакин на второто издание на Мултиевропейското първенство по таекуондо в олимпийска версия. То ще счупи всякакви рекорди по брой участници. Над 2000 са записаните състезатели, от над 50 държави, сред които има много олимпийски и световни шампиони. Това превръща надпреварата в най-мащабното събитие, по брой състезатели едновременно.

Макар да се провежда за втора година (миналата година то се състоя в Пловдив), първенството вече грабна вниманието на световния елит в таекуондото. За първи път ще видим затопляне на отношенията между двете федерации WT и ITF, което е знак на подаване на ръка, не само в България, но и в световен мащаб.     

Първенството ще се проведе в столичната "Асикс Арена", а на откриването ще присъстват министърът на спорта Красен Кралев, председателката на БОК Стефка Костадинова, президентът на WTE Сакис Прагалос, шефът на родната федерация и председател на ETU Слави Бинев, както и много други министри, депутати и шампиони на България в различни спортове, уважаващи постиженията на българското таекуондо.    

Мултиевропейското първенство включва участие на деца, кадети, юноши и девойки, младежи до 21 години, мъже и жени. Освен традиционната дисциплина Спаринг, ще има и надревара в Пумсе (форма), както и брейкинг тест(силов и демонстративен тест).

През следващата година освен тези дисциплини, ще бъдат включени още мастърс (ветерани) и пара, което означава, че може да се превърне в номер едно в света по брой участници.