Според бившия безспорен шампион в тежка категория Майк Тайсън, сред настоящото поколение боксьори липсват колоритни личности - и този фактор е допринесъл най-много за липсата на интерес към спорта.

"В днешно време бокса не е толкова популярен за гледане спорт, защото в него липсват големи и интересни личности. Повечето от актуалните боксьори са много обикновени и порядъчни личности. Това е страхотно, но по мое мнение не е добре за интереса към спорта", заяви Тайсън.

"По мое време беше друго. Постоянно се забърквах в най-различни проблеми. Затова винаги бях на първите страници на вестниците. Поради тази причина всичко беше съвсем различно. Сега тези момчета са истински джентълмени. Докато аз бях диво хлапе, което постоянно се забъркваше в проблеми", добави Тайсън.

По-рано тази седмица от американският гигант HBO шокираха индустрията, обявявайки решението си да спрат да излъчват боксови галавечери, слагайки край на 45-годишна традиция в спорта, започваща от 1973-та година.

Боксът получи и твърда конкуренция от смесените бойни изкуства - по-специално от Ultimate Fighting Championship (UFC), която стана изключително популярна сред по-младите почитатели на бойните спортове.

Дори самият Майк Тайсън заяви, че редовно посещава събития на компанията. Бившият безспорен шампион също призна, че през миналата година се е насладил и на срещата между Конър Макгрегър и Флойд Мейуедър, която бе широко критикувана от редица професионални боксьори и анализатори.

"Посещавам събития на UFC постоянно. Хареса ми и двубоят между Мейуедър и Макгрегър. Беше доба битка. Доста се забавлявах", завърши Тайсън.