Холандският ветеран и легенда в света на смесените бойни изкуства Алистър Овърийм (43-17) напълно осъзнава, че краят на неговата кариера наближава. Това заяви самият той в едно от последните си интервюта.

"На 38 години съм, важно е да си припомням това. Чувствам, че краят на моята кариера наближава. Все пак не можете да се биете вечно. Имах прекрасна кариера. Двадесет и една години…лудост. Двадесет и една години битки. Краят е близо, но засега все още съм в играта", заяви Овърийм.

"В залата никога не съм бил нокаутиран. Сигурен съм, че моят нов треньор ще ме изпита максимално. Винаги изграждам отношенията си с треньора само на лична основа. Говоря си с него всеки ден и ако той ми каже, че е време да спра - тогава ще окача ръкавиците на стената. Досега нито един от треньорите ми не е казал това", добави опитния атлет.

"Ще продължа да се бия, но виждам как след една, две, най-много три години, ще си тръгна с усмивка на лицето си. За сега съм много доволен от кариерата си, обичам този спорт. Целия си живот посветих на него. Това беше едно гигантско и прекрасно приключение и аз все още му се наслаждавам", завърши Овърийм.

Към момента 38-годишният Овърийм не се намира в цветущо състояние, след като загуби последните си две срещи чрез нокаут от Францис Нгану и Къртис Блейдс. Преди това обаче холандецът бе записал две поредни победи над опасния новозеландец Марк Хънт и бившия шампион на UFC Фабрицио Вердум.