Младата българска надежда в категория до 51 кг Мартина Маринова отпадна в първия си двубой на 70-ото юбилейно издание на международния боксов турнир "Странджа", провеждащ се от 14 до 19 февруари на столичната зала "София". Маринова отстъпи с 1:4 съдийски гласа на италианката Камила Фада в първи кръг, като единствено румънският съдия бе отсъдил в нейна полза - 29-28, а другите за опонентката ѝ - 27-30, 26-30, 27-30 и 27-30.

Маринова започна силно срещата и беше много активна с водещата си лява ръка, като и се движеше далеч по-добре от Фада. В края на частта обаче италианката започна да борави доста по-активно с десните си крошета и кросове, като притискаше 18-годишната ни състезателка от Добрич до въжетата. Вторият рунд също бе по-успешен за Фада, която не позволи на Маринова да разгърне играта си и да се възползва от по-високия си ръст. Българката в откъслечни моменти от частта изпадаше в глуха защита, а оборотите на италианката бяха прекалено високи за съпротива. Третият рунд премина при най-ниско темпо, но Маринова не можа да направи достатъчно, за да обърне развоя на двубоя, вероятно и по-изтощена от големия брой попадения в тялото, които бе получила във втората част.

Маринова спечели републиканската титла за девойки през юни 2018-а, а също така миналата година грабна и бронзов медал от турнира "Балкан" в Ботевград.