Както вече ви съобщихме, боецът на UFC в полутежка категория Волкан Йоздемир беше арестуван в събота (18 ноември) във Форт Лодърдейл, Флорида. Той бе обвинен в нанесен тежък побой, довел до телесни повреди или трайни увреждания.

Според неговия мениджър, Фредерик Енглунд, който даде изявление по случая, арестът е дошъл в следствие на "сбиване в бар", което се случило още през август. Енглунд също твърди, че Йоздемир "не е агресора" в този случай и че е "напълно оправдан за всичките си действия".

"Волкан Йоздемир се яви в съдебната зала във Форт Лодърдейл, Флорида в неделя сутринта в отговор на твърдения за случил се инцидент на 12-и август 2017-а година. Г-н Йоздемир е придружен от адвоката си Брис А. Зимет. След кратко изслушване от съдия в "Градския съд в Броуърд", г-н Йоздемир получи глоба в размер на 10,000 долара. Г-н Зимер, бивш федерален прокурор, описва инцидента, който формира основата на случая, като нищо друго, освен спор в бар, в който г-н Йоздемир, който не е бил агресора, е напълно оправдан за своите действия по законите във Флорида."

"Г-н Йоздемир изрази своята вяра в американската съдебна система и очаква всички факти, свързани с инцидента на 12-и август 2017-а година, да станат публично достояние. Г-н Йоздемир има пълна увереност, че когато стане ясна пълната картина, той ще бъде напълно оправдан".

Йоздемир записа феноменална 2017-а година в UFC, отбелязвайки три последователни победи. Той започна с победа със съдийско решение над Овинс Сейнт Прю, а след това нокаутира последователно Миша Циркунов и Джими Мануа за по-малко от една минута.

Като се има в предвид тази впечатляваща серия, няма да е изненада, ако Йоздемир се окаже следващия претендент за титлата на Даниел Кормие в полутежка категория. Към този момент все още не е ясно как ситуацията с ареста ще повлияе на бъдещите планове на Йоздемир и UFC.