Американският мениджър и промоутър Шели Финкел, който представлява интересите на световния шампион на WBC в тежка категория Дионтей Уайлдър (40-0, 39 КО), коментира актуалната ситуация около евентуална обединителна среща с шампиона на IBF, IBO, WBA и WBO Антъни Джошуа (21-0, 20 КО).

"Към момента има само едно нещо, което ми вдъхва оптимизъм. И това е твърдението на Джошуа, че двубой с Уайлдър ще има на всяка цена. А това е нещо, което Дионтей също много иска. Първо обаче трябва да се споразумеем. Трябва да разберем какви са техните условия. Проблемът е, че не сме се чували с екипа на Джошуа, откакто обявиха, че ще се бият с Александър Поветкин. А договорът, който казват, че Джошуа вече е подписал... къде е? Не сме го виждали", заяви Финкел.

"Докато не видим договора, няма за какво да говорим. Не можем да приемем нещо, което не сме виждали. Без договор, Уайлдър няма как да се бие през април във Великобритания. И в никакъв случай не се заблуждавайте, Дионтей много иска този двубой", завърши Финкел.

Към момента единственото ясно нещо е, че Джошуа ще защитава титлите си срещу руснака Александър Поветкин на 22-ри септември в Лондон. А що се отнася до Уайлдър, очаква се той да направи абсолютно същото срещу задължителния претендент на WBC Доминик Бризийл, но подобно нещо към този момент дори не е коментирано.