Американецът с арменски корени Ванес Мартиросян (36-3-1, 21 КО) се надяваше от доста време на голяма битка и в крайна сметка я намери. На 5 май в Калифорния той ще оспори титлите на шампиона на IBF, IBO, WBA и WBC средна категория Генади Головкин (37-0-1, 33 КО) в главната среща за вечерта.

Ванес ще замести в този двубой мексиканската суперзвезда Саул "Канело" Алварес, който бе принуден да се оттегли от боксовата галавечер, след като през февруари даде две положителни допинг проби за забраненото вещество кленбутерол.

"Мисля, че това е една чудесна възможност за мен. Чакам този момент от доста време и съм много щастлив, че ще мога да се бия в подобна среща, защото съм роден боец. Винаги съм готов да се бия", заяви Мартиросян.

По отношение на Канело, Ванес не вярва, че консумацията на замърсено месо е довела до положителните допинг тестове на мексиканеца.

Арменският боксьор с удоволствие би предал няколко урока на Канело на ринга, ако му се отдаде такава възможност. Той може да получи този шанс, ако сътвори една от най-големите изненади в историята на бокса, побеждавайки Головкин на 5 май. Канело, който получи шестмесечно наказание, ще бъде готов да се бие отново през септември, а победителят от срещата Головкин-Мартиросян ще бъде негов следващ опонент.

"Бих наказал Алварес на ринга за това, което направи. Разбира се, той е пълен измамник. Канело отлично знае какво използва, разбира се, че това е измама", заяви Мартиросян.

От друга страна Ванес има само хубави неща, който да каже за предстоящия си опонент.

"Като боец, Головкин е огромна сила, има отлични умения, уважавам го като човек. Срещнах се с него няколко пъти, той е истински джентълмен", завърши Мартиросян.