Непобеденият кубински боксьор Луис Ортис (28-0, 24 KO) заяви, че е видял страх в очите на шампиона на WBC Дионтей Уайлдър (39-0, 38 КО), когато двамата се изправиха лице в лице на ринга след победата на Ортис над Дейниъл Марц чрез нокаут във втория рунд на битката им през изминалия уикенд.

"Той е страхливец, видях страх в очите му, но все пак смятам, че тази битка ще се случи. Той знае, че няма къде да се скрие. Той знае, че на професионалния ринг никой друг не притежава моя талант. Неговите фенове и експертите няма да му позволят да продължава да се изправя срещу дребни противници", заяви Ортис.

Уайлдър и Луис Ортис трябваше да се изправят един срещу друг в Ню Йорк на 4-ти ноември, но кубинецът бе уличен в употреба на допинг и битката между двамата пропадна. Изненадващо за всички, обаче, на Ортиз не му беше наложена сериозна санкция и той се размина само с глоба от 25,000 долара и сега отново е насочил погледа си към Уайлдър, а американецът изглежда отново е съгласен да преговаря с него.

"Мисля, че ти си един от най-добрите в тежка категория, а аз искам да докажа, че аз съм най-добрият. Трябва да се изправим един срещу друг. Ще имаш тази битка. Аз съм човек на думата. Луис Ортис, ще имаш тази битка, ще те благословя отново, но този път без извинения", заяви Дионтей Уайлдър на ринга след края на битката между Ортис и Дейниъл Марц.