Всички билети за дългоочакваната супербитка между шампиона на UFC в лека категория Хабиб Нурмагомоедов (26-0) и ирландската суперзвезда Конър Макгрегър (21-3) бяха разпродадени в рамките на само три минути.

Събитието ще се проведе на 6-ти октомври в Лас Вегас в известната зала "Ти Мобайл Арена", която е с капацитет от 20000 седящи места.

Въпреки факта, че ръководството на UFC реши да увеличи цената на билетите със 100% за това събитие (400 лева най-евтиният билет - 4000 лева най-скъпият), феновете на смесените бойни изкуства изглежда повече от всичко искат да видят историческата битка между Хабиб и Конър и са готови да се разделят с доста по-голяма сума пари от предвидената.

На 8-ми април тази година Нурмагомедов стана шампион на UFC в лека категория, след като надделя чрез съдийско решение над американеца Ал Якуинта в UFC 223 в Ню Йорк. С този си успех 29-годишният руснак завоюва 26-та победа в професионалната си кариера, в която няма записана нито една загуба.

Последният път пък, когато Макгрегър се би в UFC, беше през ноември 2016-та година, когато победи Еди Алварес, за да стане шампион в лека категория. Ирландецът има впечатляващ рекорд от 16 победи с нокаут нокаут, 12 от които в първи рунд.

Въпреки обаче многото си успехи в октагона, ирландеца никога не се опита да защити някоя от титлите си в продължение на две години. Именно тогава от UFC решиха да му отнемат трофея в лека категория и да насрочат срещата между Нурмагомедов и Якуинта.