Един от най-успешните кикбоксьори и бойци в сериите К-1 Семи Шилт ще бъде специален гост на 13-ия Международен тренировъчен лагер по карате киокушин в Камчия. Той започва на 30 юни и ще продължи до 7 юли включително, а самият Шилт ще пристигне в България на 1 юли.

Легендарният боец е холандски ашихара каратека, кикбоксьор и състезател смесените бойни изкуства. Той е четирикратен шампион от Светвните Гран При на К-1 и е единственият носител на три поредни титли. Освен в К-1 той е участвал и в двубои от ММА в шампионатите на Pride Fighting и UFC.

През октомври 2018 година Шилт дойде в България за специален семинар по кикбокс и муай тай, а сега ще проведе и специални тренировки по време на тренировъчния лагер на Българската карате киокушин федерация и Световния киокушин съюз (KWU). Близо 1600 каратисти от 28 страни ще участват в лагера, което го прави и най-голямото събитие за карате киокушин общността в света.

В рамките на 13-ия Международен лагер на БККФ и KWU ще се проведе и първата Световна купа на KWU по киокушин за юноши, девойки и кадети в три възрастови групи (14-15 години, 16-17 години и 18-21 години).

За пръв път на лагера в Камчия ще се състои и специално издание на най-новата верига гала вечери по бойни спортове SENSHI. То ще се проведе в рамките на два дни в Амфитеатъра в Камчия и ще предложи изключително вълнуващи и зрелищни двубои по правилата на изцяло нов правилник на KWU International Professional League – фул контакт карате киокушин, с удари в главата, като са позволени дори хвърляния и удари с лакти.