Историческият сблъсък между Кубрат Пулев и Хюи Фюри ще бъде излъчен пряко в DIEMA XTRA през октомври. Месецът ще бъде белязан още от важни футболни сблъсъци, волейболни вълнения, неподражаем баскетбол и ключови надпревари във Формула 1. Съдържанието от DIEMA SPORT и DIEMA SPORT 2 е достъпно и в платформата PLAY DIEMA XTRA, а най-интересните двубои ще бъдат излъчени като отделни събития, които могат да се купят единично.

През октомври всички очи ще са насочени към събитието на месеца – паметният двубой между Кубрат Пулев и Хюи Фюри, който ще се проведе в рамките на боксова галавечер на 27 октомври в „Арена Армеец“. Българинът е с 25 победи, 1 загуба и 13 нокаута, а шампионът на Великобритания в тежка категория е с 21 успеха, 1 поражение и 11 нокаута. Победителят от двубоя ще завоюва статута на официален претендент за световната титла при най-тежките, версия Международна боксова федерация (IBF). Боксовият спектакъл ще включва седем мача и ще се предава пряко по DIEMA XTRA и PLAY DIEMA XTRA. В рамките на събитието ще се проведе и среща между последния медалист за България в бокса от олимпийски игри Тервел Пулев (11 победи с 10 нокаута) и Леонардо Брузесе (19 победи, 5 загуби, 6 победи с нокаут). Двамата ще се борят за европейската титла в полутежка категория.

В ефира на DIEMA SPORT 2 любителите на бокса могат да проследят още битката за Европейската титла в лека категория между непобедените Люис Рицън и Франческо Патера от международна галавечер в Нюкасъл, която ще се проведе на 13 октомври от 21:00 ч.

През октомври по пътя на настоящите лидери в Първа професионална лига лежат сериозни изпитания.
На 20 октомври от 20:00 ч. Левски ще брани мястото си на върха срещу приближаващия шампион Лудогорец, а в края на месеца в Стара Загора сили ще премерят другите два тима от първата четворка – Берое и ЦСКА. Октомври приключва с четвъртфиналите за Купата на България, където „сините“ пътуват до негостоприемния стадион на Черно море, а „разградските орли“ приемат носителя на трофея Славия. Зрелищните срещи можете да проследите в ефира на DIEMA SPORT.

В богатата програма на DIEMA SPORT 2 ще бъдат излъчени всички важни дербита от английската Висша лига. Ливърпул ще търси победа над Манчестър Сити на 7 октомври от 18:30 ч, за да се откъсне от „гражданите“ на шампионската позиция. Жозе Моуриньо може да се  завърне за последно на „Стамфорд бридж“ като мениджър на Манчестър Юнайтед, когато „червените дяволи“ гостуват на Челси на 20 октомври от 14:30 ч. В последния понеделник на месеца, 29 октомври, от 22:00 ч. зрителите на DIEMA SPORT 2 ще могат да гледат любопитния сблъсък между Тотнъм Хотспър и Манчестър Сити.

И още качествен европейски футбол ще предложи спортният канал DIEMA SPORT 2 с мачове от  френската Лига 1. Тази неделя, 7 октомври, от 22:00 ч. Пари Сен Жермен ще приеме коварния Лион, а на 28 октомври от 22:00 ч. парижани и марсилци ще представят първото издание за сезона на свирепото френско Класико на южния бряг.

Интрига няма да липсва и във Формула 1. През октомври предстоят цели три състезания, след които водачът в класирането Люис Хамилтън може да се превърне в едва третия пилот с пет световни титли. На 7 октомври от 08:10 ч. на пистата Судзука ще се проведе надпреварата за Голямата награда на Япония. Трасето с форма на осмица е сред най-красивите и предизвикателни в света, като дължината му е 5,807 км и има 17 завоя. На 21 октомври от 21:10 ч. предстои стартът в САЩ, а в края на месеца, на 28 октомври от 21:10 ч., пилотите във Формула 1 ще се състезават в Мексико, където ще се борят за първото място на трасето Ерманос Родригес. Вълненията от тренировките, квалификациите и надпреварите можете да проследите на живо в ефира на DIEMA SPORT 2.

Месецът предлага и важни събития в родния волейбол. Тази събота, 6 октомври, в мач за Суперкупата на България един срещу друг се изправят отборите на Нефтохимик и Монтана, а зрителите ще могат да проследят двубоя на живо от 14:30 ч. по DIEMA SPORT. Няколко дни по-късно нови волейболни вълнения ще предизвика подновяването на Суперлигата.

През октомври стартира и новият сезон в най-престижната световна мъжка професионална баскетболна лига НБА. Първата интересна среща, която ще бъде излъчена в спортните канали на DIEMA XTRA, е с участието на миналогодишния претендент за шампионските пръстени Кливланд Кавалиърс срещу Атланта Хоукс на 22 октомври от 01:00.

Гледайте най-интересните спортни събития през октомври на живо в ефира на DIEMA SPORT и DIEMA SPORT 2, както и онлайн в платформата PLAY DIEMA XTRA.