Шампионката на UFC в категория "перо" Крис Сайборг сложи край на дипломатичното си поведение и директно обвини шампионката в категория "петел" Аманда Нунес, че симулира контузия, за да не се бие с нея.

"Аманда Нунес лъже за контузията си. Представител на UFC (Хънтър Кембъл - б.р.) каза на моя мениджър, че лекарите са ѝ позволили да се бие. Аз съм напълно здрава и мога още сега да се бия с нея", заяви Сайборг.

"От UFC показват лично отношение към мен. Организацията иска да ме накаже, оставяйки ме без битка. Мегън Андерсън бе единствената съперничка от моята категория, но тя се би с Холи Холм и аз трябваше да остана настрана. Сега те отказаха да подпишат с Едийн Гомес, Синди Дендойс, Пам Сьоренсън, с което ме принуждават да не се бия в най-добрите ми години", добави шампионката.

"Продавам много платени събития, имам много фенове, но от  UFC ме принуждават да загубя една година от живота си в очакване на съперничка, с която вече можех да се бия", завърши Сайборг.

Нунес продължава да твърди, че лекува контузия в крака и ще бъде готова за двубой едва през месец декември. Проблемът пред Сайборг в момента е такъв, че поради липсата на съпернички, тя няма избор и трябва да чака своята сънародничка.