Това, което започна със супербитката между Джо Фрейзър и Джордж Форман през 1973-а година, ще завърши със срещата между Даниел Джейкъбс и Сергей Дерянченко през 2018-а година. 

След 45 години и повече от 1000 преки излъчвания на боксови събитие, от телевизионния гигант HBO решиха официално да се оттеглят от света на бокса. Това беше съобщено в официално изявление от корпорацията "Warner Media".

"Боксът беше част от нашето наследство десетилетия наред. През това време спортът се промени: сега той е достъпен за много мрежи и стрийминг сървъри. Има боксови събития повече отвсякога. В някои случаи това излъчване е много добро, но от развлекателна гледна точка - не е нищо изключително. През 2019-а година ще прекратим преките излъчвания на боксови събития по HBO. Както винаги, ще бъдем готови да излъчваме събития, които отговарят на нашия ефир. Това може да включва и бокс, но не в обозримо бъдеще", се казва в изявлението.

През последните години HBO бяха изпреварени на пазара на боксови събития от други телевизионни гиганти като Showtime, ESPN, FOX, но и дори от новаците от DAZN. В такъв случай решението им да се оттеглят от света на бокса не изглежда толкова изненадващо.