Колби Ковингтън може и да не предизвиква симпатии с поведението си извън клетката, но дори и най-големите му критици трябва да признаят, че той се представи страхотно в последната си битка.

Американецът завоюва най-значимата победа в своята кариера, а с това и временната титла в полусредна категория, като надделя над бившия шампион на UFC в лека категория Рафаел Дос Аньос в една от основните срещи на събитието UFC 225, което се проведе тази сутрин в Чикаго, САЩ.

"Това е истинската титла в полусредна категория. Ще направя това, което трябва да направи един истински шампион. Ще взема този колан в Белия дом и ще го сложа на бюрото на президента Доналд Тръмп", заяви след края на срещата Ковингтън.

Това беше шеста поредна победа за Ковингтън, с която неговия професионален рекорд нарастна до 14-1. Загубата за Дос Аньос (28-10) прекъсна серията на бразилеца от три поредни победи и отбеляза първото му поражение в полусредна категория.

От UFC решиха да дадат временната титла на победителя, тъй като шампиона Тайрън Уудли не е защитавал своята титла от средата на 2016-та година, тъй като не беше на разположение заради проблеми с рамото.

Ковингтън, разбира се, имаше какво да каже и по адрес на Уудли.

"Аз съм истинският шампион. Ако Уудли има какво да ми каже, да дойде и да ми го каже, к**ка", завърши Ковингтън.