Ирландската суперзвезда в света на смесените бойни изкуства Конър Макгрегър се призна за виновен по обвиненията в хулигански прояви за нападението на автобус пълен с негови колеги в Ню Йорк през април тази година.

Тогава Макгрегър и негови подчинени нападнаха автобус пълен с бойци на UFC, хвърляйки метална количка и счупвайки прозорец на превозното средство, при което пострадаха двама от бойците - Майкъл Киеза и Рей Борг.

Вследствие на признанията на Макгрегър, съдът смекчи предвидените наказания и наказа ирландеца с пет дни общественополезен труд, както и го задължи да посети терапия за овладяване на гнева. Вследствие на постигнатото споразумение с прокуратурата Макгрегър няма да бъде съден за углавно престъпление и няма да лежи в затвора, като дори и досието му ще бъде изчистено.

Ирландецът също така има заповед да не доближава пострадалите в инцидента бойци Рей Борг и Майкъл Киеза до юли 2020 година. Освен това, бившият шампион в две категории ще трябва да покрие и нанесените щети по автобуса.

По този начин, от правна гледна точка, вече нищо не възпрепятства завръщането на Макгрегър в Октагона.

"Искам само да кажа, че съм благодарен на окръжния прокурор и на съдията, че ми позволиха да продължа напред. Искам да благодаря на моите приятели, на семейството си и на моите фенове за оказаната подкрепа", заяви Макгрегър.