Преговорите за среща реванш между Канело Алварез и Генади Головкин продължават да напредват и остават все по-малко детайли за изглаждане, за да се стигне до съгласие за провеждането на тази битка, която трябва да се състои през май 2018-та година по време на мексиканския празник "Cinco De Mayo".

Ерик Гомес, президент на Golden Boy Promotions, който промотира Канело, заяви, че неговата компания продължава да води усърдни преговори за постигането на договорка между двете страни за провеждането на срещата реванш. Той заяви, че през следващите седмици ще представят предварително споразумение за провеждането на тази битка.

"Всичко върви много добре, ние сме добре, преговаряме, има един детайл, който трябва да бъде фиксиран и фино настроен, а през следващите няколко седмици ще седнем с Канело, за да му представим всичко и той да вземе крайното решение", заяви Гомес.

Лас Вегас е водещ играч в битката за дестинация за провеждането на реванша между Канело и Головкин. Другите възможни дестинации са "ATT Stadium" в Арлингтън, Тексас, но и Ню Йорк и Лос Анджелис също не са изключени от списъка.

"Още не сме стигнали до тази стъпка. Сега е важно първо да постигнем споразумение, а след това ще коментираме и мястото за провеждането на тази изключителна битка", добави Гомес.

Канело (49-1-2, 34 KOs) и Головкин (37-0-1, 33 KOs) се изправи един срещу друг на ринга през септември в T-Mobile Arena в Лас Вегас. След дванадесет интригуващи рунда, срещата приключи със съдийско равенство, като Головкин запази своите IBF, IBO, WBA и WBC титли в средна категория.