Мексиканската суперзвезда Канело Алварес (49-1-2, 34 КО) заяви, че ще работи още от първата секунда за победа с нокаут над шампиона на WBA, WBC и IBO в средна категория Генади Головкин, когато двамата отново се изправят един срещу друг на 15-ти септември в Лас Вегас.

Двамата топ боксьори премериха сили и през септември 2017-та година, но след 12 вълнуващи рунда мачът завърши чрез съдийско равенство.

"Ще работя още от първия рунд, за да го нокаутирам", закани се Канело през репортери в Лос Анджелис.

Между двамата боксьори има огромно напрежение и враждебност. Това е така, тъй като преговорите за реванша протекоха доста трудно. Головкин искаше разделение на приходите 50/50. И след като отхвърли няколко оферти, казахстанеца най-накрая прие сделка при разделение на приходите 55/45 в полза на Алварес.

"Той излиза пред медиите и казва, че не го прави за пари, а че го прави заради бокса. Тези, които казват така, са точно тези, които го правят само заради парите", добави мексиканецът.

Друга част от враждебността идва от факта, че през февруари Канело даде положителна допинг проба за кленбутерол. Тогава Головкин реагира остро и обвини мексиканеца в използване на вещества за повишаване на ефективността. Казахстанеца дори си позволи да заяви, че Алварес използва подобни забранени субстанции през цялата си кариера.

Канело Алварес от своя страна продължава да поддържа теорията, че положителните му тестове се дължат на консумацията на заразено месо.

"Обвиненията на Головкин не ме притесняват. Той винаги ще има съмнения и ще говори подобни глупости. Това не ме притеснява, те винаги ще бъдат против мен", завърши мексиканецът.