Набиращият скорост талант в полусредна категория на UFC Камару Усман най-накрая получи сериозния опонент, който отдавна търси. И "Нигерийският кошмар" доказа, че принадлежи към "големите кучета" в дивизията.

Усман се изправи срещу изобретателния ветеран Демиан Мая тази сутрин в основната среща от събитието на UFC в Сантяго, Чили. И докато срещата не беше особено вълнуваща, Усман беше ефективен срещу един от най-добрите джу-джицу изпълнители в спорта. Нигериецът доминираше почти през цялата среща и записа победа чрез категорично съдийско решение - 50-45, 49-46, 49-46.

40-годишният Мая контролираше до някаква степен само откриващия рунд в срещата. Тогава бразилецът успя да неутрализира клинчовете на Усман, пласирайки няколко добри удара. Това се оказа и най-връхната точка в неговото представяне. В последвалите четири рунда Усман диктуваше темпото на двубоя, но така и не се доближи до това да довърши Мая. Най-близко до това Усман беше в началото на четвъртия рунд, когато свали Мая с добро дясно кроше, но бразилецът бързо се изправи и не допусна нови удари.

С тази победа Усман (13-1) спечели 12-ата поредна среща и подобри своя рекорд в UFC до 8-0, което е и втората най-дълга серия в полусредна категория за организацията. Шест от последните седем победи за нигериеца за дошли чрез съдийско решение.

Мая (25-9), бивш претендент за титлата в полусредна и средна категория, вече се намира в серия от три поредни загуби, като преди това претърпя поражения от шампиона Тайрън Уудли и проспериращата млада надежда Колби Ковингтън.

"Нищо друго, освен уважение към Демиан Мая. Той е легенда в спорта и за мен беше чест да се бия с него", заяви Усман, който разкри, че може би е счупил двете си ръце по време на срещата.