Непобеденият британски претендент Калъм Смит нокаутира своя сънародник Джордж Гроувс през изминалата вечер по време на срещата им в Саудитска Арабия, за да спечели турнира на Световните боксови супер серии в супер-средна категория. Смит свали на земята своя опонент в средата на седмия рунд след мощен десен ъперкът, а Гроувс така и не успя да се изправи, докато реферът Луис Пабон преброи до десет.

Чрез този си успех 28-годишният Смит (25-0, 18 КО) спечели и титлата на WBA в супер-средна категория, както и трофея "Мохамед Али", който се дава на победителя във всеки турнир на WBSS. За Гроувс (28-4, 20 KO) пък това бе трета загуба с нокаут в неговата кариера.

"Чаках този момент доста дълго време. Ако не се бях възползвал от шанса си сега, кога бих имал друг такъв? Вече казах, че много вярвам в собствените си способности. Знам колко съм добър и знаех, че ще стана световен шампион. Знаех също, че ще стана най-добрият на планетата и вярвам, че съм го постигнал", заяви Смит след края на срещата.

Двамата боксьори започнаха срещата много внимателно и действаха от дистанция, използвайки предимно маркиращи удари. Първоначално Гроувс изглеждаше по-добре в този компонент, но краят на първия рунд бе за Смит.

Във втория рунд Смит започна активно да използва физическото си превъзходство, опитвайки се да държи Гроувс на безопасна дистанция. Гроувс пък се опитваше да контраатакува рязко, но допускаше прекалено много удари, което за малко не му струва скъпо още в третия рунд.

В четвъртия рунд темпото на битката леко спадна. Гроувс се опитваше да атакува бързо и понякога влизаше в опасни размени на удари. Смит изглеждаше добре подготвен и концентриран, докато Гроувс действаше по-разнообразно и прецизно. В петия рунд Смит дори се озова на платнището, но това стана след лукава подсечка от страна на Гроувс.

В крайна сметка дойде съдбоносният седми рунд, в който Смит пласира тежко дясно кроше, което сериозно разклати Гроувс. Той потърси спасение във въжетата, но беше майсторски довършен от претендента.