За бойния атлет Калоян Колев тази година е много благоприятна - боецът записа три важни победи в кариерата си, като така статистиката му стигна до безупречната 10-0.

За последно Калоян излезе на ринга на състезанието Max Fight 44, което се проведе в Свети Влас в началото на август. Там той победи опонента си убедително с технически нокаут, като преди това беше заявил, че излиза с нови умения, с които стигна до успеха.

"Имам силна година благодарение на тренировките ми. Наистина съм отдаден и искам да успея в този спорт. Старая се да подобрявам играта си както в стойка, така и на земя. Физически и функционално съм много добре - нямам контузии и съм готов за следващия бой," сподели Колев за MMA.BG

Калоян не си дава почивка и след трите битки тази година му предстои и четвърта, а именно - реванш с Камен Георгиев, с когото се срещнаха през февруари в нагнетена с много заряд и емоции битка, от която Калоян излезе победител със съдийско решение след 5-рундова война в клетката на SFC 7: Avatars.

На 5-ти октомври, когато е планирано събитието SFC 9, Калоян вероятно ще се изправи отново срещу Камен, тъй като явно един двубой между двамата не е достатъчен, за да изгладят отношенията си.

"Имам предложения за силни вериги. За момента им казах, че съм приел друг двубой и то именно със Камен на 5-ти октомври. Ще видим как ще мине и ще решим с моя треньор Теодор Карастоянов какво ще правим. Камен е много арогантен и искам да го бия още веднъж", сподели Калоян Колев.