В Делхи бе теглен жребият за Световното първенство по бокс за жени, на което България ще участва с шест представителки.

Световната шампионка от Корея 2014 Станимира Петрова (кат. до 57 кг) почива в първия кръг, а във втория среща американката Риос. Златната медалистка в категорията от последното първенство на планетата в Астана през 2016 г. Алесиа Месиано (Италия) е в другия поток и може да се срещне със Станимира чак на финала.

Стойка Петрова (54) също почива в първия кръг, а във втория чака победителката от мача между Рахимова (Узбекистан) и Залиа Мунга от Конго. Стойка е световна вицешампионка от Астана, а с победилата я на финала тогава Дина Жоламан от Казахстан може да играе на 1/4-финалите.

Бронзовата от 2016 година Деница Елисеева (60) също почива на старта, а във втория среща Кодирова от Узбекистан, която също започва от тази фаза. В потока на българката е вицешампионката на Европа и на света Анастасия Белякова (Русия), с която би се срещнала на полуфинал.

Еврошампионката от София 2018 Мира Потконен (Финландия) е в другия поток и евентуално би срещнала Елисеева на финала, съобщават от БФБокс.

При най-леките (до 48 кг) Севда Асенова започва с австралийката Кармело Угарте.

Габриела Димитрова (51) в първия кръг излиза срещу Чин от Китайско Тайпе, а при победа във втория я очаква ирландката Смит.

Мелис Йонузова излиза за първи мач срещу чехкинята Шморанзова.

Треньори на тима ни в Индия са Фикрит Ереджебов, Петър Лесов и Младен Сталев.