Голяма изненада в света на бокса се разигра през изминалата вечер, когато не особено популярният сред феновете колумбиец Елейдер Алварес (24-0, 12 КО) нокаутира руската суперзвезда в лека-тежка категория Сергей Ковальов (32-3-1, 28 КО), отнемайки му титлата на Световната боксова организация (WBO).

Ковальов влезе в този двубой след две поредни победи с нокаут, докато Алварес, който бе задължителен претендент за шампиона на WBC Адонис Стивънсън, надделя над канадеца Жан Паскал след изключително близко съдийско решение.

В първия рунд Алварес започна да атакува тялото на Ковальов, докато руснака се опитваше агресивно да пресира съперника. Във втория рунд бързината на Алварес създаде проблеми на Ковальов. Колумбиецът пласира няколко добри попадения, работейки добре с маркиращите удари и в същото време защитавайки се умело от набезите на руснака.

Алварес продължи да обработва опонента си и в третия рунд. Ковальов обаче сякаш намери себе си в четвъртия рунд и успя да пласира няколко от своите запазени тежки удари.  Южонамериканецът обаче показа здрава брадичка и удържа.

Противно на очакваното, Алварес започна уверено петия рунд и пласира тежки удари в главата и тялото на Ковальов. Руснакът продължи да пресира, но и да отпуска ръцете си все по-често. Ковальов натисна и в шестия рунд. Тогава дойде аркадата за Алварес под лявото око, след като двамата си сблъскаха главите.

В седмия рунд всичко се нареди за Алварес. Колумбиецът пласира свиреп десен удар над глава, който повали Ковальов в нокдаун. Руснакът успя да се изправи, но последва страховита комбинация от удари, която го изпрати на пода за втори път. Ковальов  отново намери сили да застане на крака, а Алварес мигновено го повали за трети път, което се оказа достатъчно, за да запише победа с технически нокаут.