Шампионът на WBC в тежка категория Дионтей Уайлдър не носи голяма полза за битката с шампиона на IBF, IBO и WBA Антъни Джошуа, според промоутъра Еди Хърн. Той заяви, че няма база за сравнение между двамата атлети, що се отнася до търговската им стойност. По тази причина Хърн заяви, че ще трябва да плати на Уайлдър много повече, отколкото той струва, за да приеме битка за обединяване на коланите с Джошуа.

"Проблемът е, че Дионтей Уайлдър не генерира приходи. Той не може да си позволи да се бие дори с Джоузеф Паркър. Неговите хора не могат да си позволят да му платят достатъчно, защото не генерират нужните приходи. В момента Джошуа е суперзвездата. Той генерира много пари в битките си, Уайлдър не го прави. Когато стигнем до съществената страна на преговорите, нямам представа дали те ще бъдат реалистични или не.

10-те най-касови боксови срещи за всички времена

Би било огромно разочарование за феновете на бокса, ако битката между Уайлдър и Джошуа не се състои, защото Хърн не иска да плати достатъчно на американеца. Ако Хърн не оцени подобаващо Уайлдър, Джошуа ще трябва да се бие с хора като Карлос Такам и Диалиан Уайт до края на кариерата си. Ей Джей е по-популярен във Великобритания, но Уайлдър е на трона в САЩ и представянето му винаги е вълнуващо за феновете на бокса. Бруталния нокаут в първия рунд на битката му със Стивърн, миналия уикенд, е идеален пример за това.

"Не искаме да показваме неуважение, просто искаме да определим правилните стойности. Не казвам, че Дионтей Уайлдър няма стойност в бокса. Разбира се, че има, но не можете да го сравнявате с Джошуа. Това, обаче, не може да спре битката да се случи. Просто ще трябва да платим на Уайлдър повече, отколкото струва, за да се изправи срещу Джошуа", заяви Хърн.