Промоутърът Еди Хърн призна, че неговият клиент Дилиън Уайт е по-вероятно да пътува за България за мач с Кубрат Пулев. Мачът между двамата ще определи официалния претендент за пояса на IBF, който го притежава голямата звезда в бокса Антъни Джошуа.

Както е известно, съвсем наскоро, Кобрата сподели, че мачът на 95% ще се състои в България.  Въпреки това Еди Хърн работи усилено по въпроса срещата да се състои в Лондон на 28-и юли.

Именно базираната промоутърска агенция „Epic Sports & Entertainment” спечели търга за срещата, на стойност  милион и половина щатски долара.

„Говорим с организаторите за различни варианти, които могат да ни помогнат в преговорите с Пулев. Ние искаме този мач да се състои, но няма да направим нищо на всяка цена”.

„В този момент имаме възможност да се бием и с Луис Ортис за WBC, но продължаваме преговорите с Пулев”, каза Хърн пред английските медии.

„Съмнявм се да има допълнителна договорка между Кубрат Пулев и “Epic Sports”. Все пак, ако мачът се състои в България, промоутърската къща ще трябва да даде страшно много пари”.

„Трябва да вземем решението до понеделник какво ще става на 28-и юли. Можем ли да докараме Пулев за мач в Лондон? Наистина не съм сигурен. Много по-вероятно е мачът да бъде в България, но той няма да възвърне инвестициите”.

„Дилиън тренира за мач в края на юли. Ако „Epic Sports” желае мачът да се състои през август, или септември – ние няма да се съгласим. Това трябва да е повече от ясно”.

 Според британските медии Пулев ще вземе 75% от правата на галавечерта, докато за Уайт ще останат 25%. Точно това е причината Хърн и антуражът му да се ослушват за сблъсък с Ортис.