Бившият безспорен шампион в тежка категория Ивендър Холифийлд не вярва, че към момента тежката категория в бокса е основната атракция на този спорт, но признава, че една от причините, поради която това се е случило, се дължи на двама герои - братята Виталий и Владимир Кличко.

Според Холифийлд, Кличко са направили категорията по-малко привлекателна и по-голямата част от феновете са фокусирали вниманието си върху по-ниските теглови дивизии.

"Тежка категория в бокса се промени заради братята Кличко. Съдийте трябваше да дават точки за прегръдки вместо за удари. Влизате в ринга, за да хвърляте удари, но в един момент битките се превърнаха в просто прегръдки. В срещите ми с Майк Тайсън знаех, че трябва да пласирам много удари, но и знаех, че ще получавам. Когато някои се опита да те удари, знаеш какво трябва да направиш - трябва да избегнеш удара и да отговориш", заяви Холифийлд.

Но сега той има големи надежди за бъдещето на дивизията, защото нещата се развиват с бойци като Дионтей Уайлдър, Антъни Джошуа, Джоузеф Паркър, Луис Ортис, Дилиан Уайт, Дейвид Хей, Даниел Дюбоа и други. "Не разбирам как тези бойци, които се гушкаха с опонентите си, спечелиха битките си без да нанасят удари. Тази категория загуби интереса на феновете поради липса на действие, но добри неща се задават на хоризонта", добави Холифийлд.