Първият турнир в тежка категория на ММА организацията Bellator изглежда все по-близо до осъществяване.

Бившият дългогодишен крал в тежка категория на Pride Фьодор Емелианенко ще се изправи срещу бившия шампион в тежка категория на Ultimate Fighting Championship (UFC) Франк Мир, според различни източници отвъд океана. Битката е договорена, но договорите все още не са подписани. Франк Мир също съобщи новината в интервю в събота сутринта.

Мир (18-11) получи двугодишно наказание от Американската антидопингова агенция (USADA), след като даде положителен допинг тест за дехидрохлорометил тестостерон (DHCMT) след края на срещата му с Марк Хънт през март 2016-та година. Мир ще има право да се върне в клетката най-рано на 7-ми април.

Мир понастоящем е в серия от две поредни загуби, които дойдоха от Андрей Арловски и Марк Хънт. Последната му победа бе срещу Тод Дъфи в UFC Fight Night 71 през 2015-та година.

Емелианенко (36-5) ще се опита да запише първа победа в САЩ  от 2009-та година насам, когато нокаутира Брет Роджърст в дебюта му за Strikeforce.

"Последният император" се завърна от пенсия през 2015-та година, за да завоюва две поредни победи над Джайдеп Синг и Фабрицио Малдонадо, но наскоро претърпя и поражение от Мат Митрион в дебюта си за Bellator.

Турнирът от осем едри мъжаги се очаква да започне през януари, а останалите атлети в списъка са Мат Митрион, Рой Нелсън, Райън Бадер, Мохамед "Кинг Мо" Лавал, Куинтън "Рампейдж" Джаксън и Чаел Сонен. Очаква се от Bellator да обявят и останалите три двойки, които трябва да се изправят един срещу друг.