Непобеденият шампион в на WBC, WBA, IBF и IBO в средна категория Генади Головкин (37-0-1, 33 КО) зарадва феновете на бокса, след като днес официално беше потвърдено, че казахстанецът все пак ще се бие на 5-ти май, но този път срещу двукратния претендент за титлата Ванес Мартиросян (36-3-1, 21 КО) в Карсън, Калифорния.

Головкин и Мартиросян имат комбиниран професионален рекорд от 73-3-2 (54 КО), което прави 94%-та коефициент на успеваемост, като почти 3/4 от тези победи идват след нокаут.

Головкин първоначално трябваше да защитава титлите си срещу мексиканската суперзвезда Саул "Канело" Алварес в най-голямото и най-очаквано събите за 2018-а година в боксовия календар, но тази среща беше отменена, когато Алварес беше принуден да се оттегли, след като даде две положителни допинг проби за забраненото вещество кленбутерол.

"Сега срещата с Ванес Мартиросян е най-важната в моята кариера. Той има моето уважение и аз тренирам усилено, за да защитя титлите си. Щастлив съм да се бия отново в Калифорния, защото феновете там са страхотни. Ще дам на всичко от себе си, за да сътворя още едно голямо шоу", заяви Головкин.

"Генади проведе страхотен тренировъчен лагер, така че не би било справедливо той да не се бие на 5-ти май, заради Канело и неговото наказание. Генади ще зарадва всички мексикански фенове на бокса, тъй като той е един истински боец с мексикански стил. Нямам търпение да ви покажем на какво сме способни", заяви от своя страна треньорът на Головкин Абел Санчес.